Vattenskärning med högsta precision

Vattenskärning gör det möjligt att producera svåra detaljer i de flesta platta material såsom metall, sten, glas och gummi. På PMU har vi många års erfarenhet av vattenskärning, och vi har utrustning i världsklass. Maskinparkens flexibilitet gör att vi kan hantera allt från små serier till stora format, du har full frihet att beställa det du behöver.

Påverkar inte materialegenskaperna

Vattenskärning är en teknik som ger mycket fina snittytor. Dessutom behövs det sällan eller aldrig någon efterbehandling av produkten. Till skillnad från gas, plasma och laser tillför inte vattenskärning någon värme, vilket gör att materialets egenskaper och ytbehandling inte påverkas. På så vis slipper man smältkanter, sprickor eller hårda grader som alla ger upphov till, och försvårar, efterbehandling.

Klarar små toleranser

PMU arbetar med ett vattentryck på 4800 bar med tillsats av abrasiv/sand. Skärkapaciteten sträcker sig från 0,5 mm till 210 mm, på ett skärbord med måtten 6000x2500 mm. Det gör det möjligt att arbeta med både mycket stora detaljer, eller många små ur samma material. Små toleranser ger hög nyttjandegrad av materialet, vilket är bra för både ekonomi och miljö. Vi kan utgå från CAD-ritningar, bilder och skisser, våra system klarar alla underlag.